FAQ items aan het laden...
Medicals4Afrika2017-06-15T14:25:56+00:00
Contact opnemen

“Geen ontwikkelingshulp, maar hulp om te ontwikkelen”

Kinderen die in het kampvuur vallen en veel pijn hebben Geen goede kennis van spoedeisende eerste hulp Niet de juiste materialen die het lijden verdraagzamer maken Wij kunnen en willen hier wat aan doen, ontdek het ontstaan van Medicals4Afrika Foundation en onze doelstellingen

 

Verschillende verpleegkundigen van Medicals4Events zijn voor langere tijd werkzaam geweest in Namibië en Uganda. Tijdens deze periode gingen zij o.a. op een brommertje de bush in naar de dorpjes om daar de mensen zorg te bieden die zie niet of nauwelijks hebben.
Opvallend is het grote aantal kleine kinderen met ernstige brandwonden veroorzaakt door kampvuren en het gebrek aan kennis en materiaal.

De stichting Medicals4Afrika Foundation is in 2013 opgericht door verschillende leden van Medicals4Events / All4Events die na alle ervaringen van henzelf en van collega verpleegkundigen en artsen iets wilden doen voor hun naasten. Het initiatief om een stichting op te richten werd genomen door Eric van der Meer.

Doelstelling

  • Verpleegkundige zorg bieden
  • Kennis overdracht spoedeisende eerste hulp
  • Eenvoudige materialen bieden

Een Foundation met deze doelstellingen kreeg direct al zoveel positieve respons dat we al snel besloten hiermee aan de slag te gaan.

Het ultieme doel

Medicals4Afrika Foundation wil ervoor zorgen dat met name kinderen die lijden beter kunnen worden behandeld met minder pijn en uiteindelijk weer zicht krijgen op een mooiere toekomst. Met als hoger doel het creëren van een gezondere geweldloze omgeving waarin jongeren in staat zijn om op eigen kracht zich te ontwikkelen.

“Geen ontwikkelingshulp, maar hulp om te ontwikkelen”


Verpleegkundige zorg bieden

Vanuit een kleine lokale kliniek of huisartsenpost verpleegkundige zorg bieden aan mensen die deze zorg hard nodig hebben. Zeer effectief en dankbaar werk. 

Kennis overdracht spoedeisende eerste hulp

Door de overdracht van kennis bieden we kansen op structurele veranderingen op lokaal niveau. Daar waar de hulp het meest tot zijn recht komt. 


Eenvoudige Materialen bieden

Geen dure apparatuur, geen geavanceerde systemen maar in onze ogen simpel brandwonden materiaal, verbanden en andere zeer effectieve materialen en hulpmiddelen waar de effecten groot van zijn voor de lokale bevolking.

Zie de benodigdheden, klik hier

Alles vanuit het perspectief van samenwerking

Wij gaan niet vertellen hoe en wat de lokale bevolking moet doen. Dat zou niet goed zijn en niet worden gewaardeerd. Onze projecten worden gerealiseerd vanuit lokale behoefte met hoogst mogelijk resultaat voor lange termijn.

Het ultieme doel

Medicals4Afrika Foundation wil ervoor zorgen dat o.a. kinderen die lijden beter kunnen worden behandeld met minder pijn en uiteindelijk weer zicht krijgen op een mooiere toekomst. Met als hoger doel het creëren van een gezondere geweldloze omgeving waarin jongeren in staat zijn om op eigen kracht zich te ontwikkelen.

Vrijwilligers

De drijvende kracht van Medicals4Afrika Foundation zijn vrijwilligers.  Zonder hun enthousiasme en passie is het onmogelijk om levens te redden. Zij dragen onze visie in hun hart en komen in actie zonder enig eigen belang.  Voor ons zijn zij de waardevolste schakel tot het volbrengen van onze missie.

Voor Medicals4Afrika Foundation is nog volop goed werk te doen, ook in Nederland.  Iedereen is van harte welkom: jong of oud, het maakt niet uit. Het enthousiasme telt!

Wilt u of wil jij meer informatie over dit zeer waardevolle werk als vrijwilliger, neem dan gerust contact op met:

Eric van der Meer
mail@Medicals4Afrika.nl
088 054 0385

Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs dragen onze organisatie een warm hart toe en stralen dit uit. Zij zijn het gezicht van Medicals4Afrika Foundation. Het zijn creatieve en betrokken mensen. Mensen die hun talenten, kennis, ervaring en contacten ter beschikking willen stellen en zo hun bijdrage kunnen leveren aan een beter leven voor kansarme kinderen.

Dat zijn de mensen waar Medicals4Afrika naarstig op zoek naar is.

Ook ambassadeur worden?

Ambassadeur worden

Wat kun je je voorstellen bij deze zeer waardevolle taak?

Onze ambassadeurs dragen onze organisatie een warm hart toe en stralen dit uit. Zij zijn het gezicht van Medicals4Afrika Foundation. Het zijn creatieve en betrokken mensen. Mensen die hun talenten, kennis, ervaring en contacten ter beschikking willen stellen en zo hun bijdrage kunnen leveren aan een beter leven voor kansarme kinderen. Dat zijn de mensen waar Medicals4Afrika naarstig op zoek naar is.

Zie wie nu al ambassadeur zijn, klik hier

We dagen u uit…

Flakka ook wel de zombiedrug genoemd

By |februari 5th, 2024|Categorieën: nieuws|Label: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Flakka, ofwel Alfa-PVP (in het Engels alpha-PVP), is een NPS of designer drug. Het middel wordt in de volksmond ook

Reacties uitgeschakeld voor Flakka ook wel de zombiedrug genoemd

Vergunning geweigerd voor ‘zitfestival’ met 1800 bezoekers in Westerpark

By |juli 23rd, 2020|Categorieën: nieuws|Label: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Burgemeester Halsema heeft een vergunningsaanvraag voor een nieuw festival in het Westerpark geweigerd. Ondanks verschillende maatregelen van de festivalorganisator is

Reacties uitgeschakeld voor Vergunning geweigerd voor ‘zitfestival’ met 1800 bezoekers in Westerpark

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fout: Contact formulier niet gevonden.

1 adres voor verschillende diensten en services voor evenementen!

ALL4Events is gespecialiseerd in veiligheid en gezondheid bij evenementen en staat samen voor meer dan 100 jaar professionele ervaring. De verschillende disciplines van ALL4Events vullen elkaar aan en versterken elkaar, ieder vanuit zijn eigen expertise. 

Voor allen staan een persoonlijke benadering, kwaliteit, maatwerk en korte lijnen met de klant centraal en vergemakkelijken hiermee het takenpakket van een organisator voor elk evenement!

Medische ondersteuning van verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten, sportspecialisten, EHBO Posten, Security, Brandwachten en verkeersregelaars. ALL4Events biedt tal van deskundige oplossingen voor uw event.

Klik hieronder om meer te weten te komen over onze diensten!

Ga naar de bovenkant