HAARLEM – Speciaal voor het evenement ‘Haarlem 775 jaar’ komt de Grootste Band van Nederland nog een keer terug met een optreden in de stad. Honderden muzikanten zullen in de stad een miniconcert geven om te vieren dat de stad jarig is. De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat het weer een groot succes gaat worden. 

Twee edities zijn eraan voorafgegaan, een in 2016 en de laatste in 2017. Vanwege de hoge kosten en het vele werk is na de tweede editie besloten om geen nieuwe meer te produceren. Maar nadat de afgelopen weken de videoclip van ‘Rockin In A Free World’ van De Grootste Band Van Nederland ineens op een onverklaarbare manier viral ging, is het bij de organisatie en veel bandleden weer gaan kriebelen. 

Reacties van over de hele wereld
De organisatie staat voor een raadsel. “De laatste weken zagen we ineens een stijging van het aantal kijkers en kregen we dagelijks nieuwe aanmeldingen. De clip is inmiddels ruim 150.000 keer bekeken”, legt bedenker Alain Timmers uit. “We dachten eerst dat het kwam omdat Neil Young, de zanger van het lijflied van de Grootste Band, naar Nederland toe komt, maar dat kunnen we niet achterhalen. De reacties komen van over de hele wereld.” 

“Het voormalige bestuur is weer bij elkaar geweest en er is unaniem besloten om in mei 2020 een nieuwe editie te lanceren. Deze staat geheel in het teken van de viering van Haarlem 775 jaar”, aldus Timmers. Maar eerst moeten de financiën op orde. Het enthousiaste team gaat nu met een begroting aan de slag en op zoek naar sponsoren en fondsen om het dure project te financieren. “Gelukkig hebben we hier een heel jaar voor om dat op orde te krijgen.”

Wedstrijd popnummer over Haarlem
De nieuwe editie in 2020 belooft meer te worden dan alleen maar een concert. “Het concert zal bestaan uit een aantal bekende popsongs en natuurlijk ons lijflied ‘Rockin In A Free World’ van Neil Young. Het optreden wordt afgesloten met een speciaal nummer over Haarlem”, legt Timmers uit. Om te vieren dat de stad 775 jaar bestaat is de organisatie op zoek naar een nieuw Haarlems popnummer. “Menig wereldstad heeft een eigen popsong. Dat willen wij ook, daarom zoeken we een nieuw, catchy rocknummer. Iedereen die denkt een pop/rocknummer over Haarlem, in het Engels of Nederlands, te kunnen schrijven nodigen wij uit om deze in te zenden.”