UTRECHT – De geplande ‘Koningsdagrave’ in het Utrechtse Griftpark gaat niet door. Dat meldt de organisatie op haar Facebookpagina. “Door de gigantische interesse moeten we dit evenement sluiten. Door de recente gebeurtenissen in Utrecht staat de veiligheid rondom Koningsdag op scherp. Het laatste wat wij willen is onrust veroorzaken.”

Het feest werd georganiseerd als protest tegen de gemeente. Een van de organisatoren zei daarover eerder: ”We willen laten zien dat we achter de horecaondernemers staan. Die willen dit jaar langer doorgaan met de pleinfeesten, maar dat mag niet.”

Ruim tweeduizend mensen hadden interesse om naar het feest te komen. Veel te veel, volgens de organisatie: “Het grootste struikelblok is de techniek die aan de basis van het idee staat. Nooit hadden wij verwacht dat er zoveel animo zou zijn voor het idee.”

“Daarnaast is het qua veiligheid en orde niet meer te beheersen zonder voldoende voorzieningen (beveiliging, EHBO, etc). Het is niet onze ambitie daar tijd/geld in te steken. Ook bij het organiseren van een protest komen verschillende verantwoordelijkheden kijken die we op deze manier niet kunnen waarborgen.”