Het concert van R. Kelly, dat op 20 april gepland staat in The Box, gaat vooralsnog gewoon door. Hoewel evenementenlocatie The Box de show wil afgelasten, gaat dat moeilijk vanwege contractuele afspraken met concertorganisator J. Noah Entertainment.Volgens The Box worden de voorwaarden van het contract op dit moment door hun advocaat ‘opnieuw getoetst aan de huidige situatie rondom de artiest’. In januari maakte de zaalverhuurder al bekend dat het de show wilde schrappen.

Publiciteit verwijderd
Wel heeft The Box alle publiciteit op sociale media en de website verwijderd. ‘Wij vonden het niet gepast het evenement nog te communiceren via onze kanalen, omdat de situatie zo onduidelijk en onzeker is rondom de artiest’, laat The Box weten. Een gepland optreden van de zanger in het Duitse Ulm is al wel geannuleerd. 

R. Kelly zat vast op verdenking van seksueel misbruik bij jonge vrouwen. De zanger is gisteren op borgtocht vrijgelaten, nadat een vrouw uit Illinois de borgsom van 100.000 dollar betaalde.

Omstreden
Het concert op 20 april in The Box is om die reden omstreden. Na de bekendmaking van het optreden werd een petitie gestart om de organisatie op te roepen de show te annuleren.

J. Noah Entertainment laat vandaag aan The Box weten dat het nog geen duidelijkheid kan geven over de status van het evenement. ‘Wanneer we meer zekerheid hebben zullen we jullie updaten. Mocht het evenement niet doorgaan, dan zullen ticketkopers uiteraard hun geld terug krijgen.’