DEN HAAG – Het tennistoernooi The Hague Open gaat komende zomer niet door. Het toernooi op de Metsbanen op Scheveningen had de status van een challengertoernooi. Nieuwe regels van tennisbond ATP zaten het The Hague Open dwars.

‘Het prijzengeld is met bijna ruim 5.000 verhoogd van 64.000 naar 6.9280 euro’, legt toernooidirecteur Anna Lomakina uit. Het deelnemersveld moet van de ATP van 32 naar 48 spelers. ‘Dat betekent ook dat we de hospitality voor meer spelers moeten betalen, dus de reis- en verblijfskosten, maar ook zaken als fysiotherapie.’  

Terwijl door de aangescherpte eisen de uitgavenkant dus groter werd, was er tegelijkertijd verminderde financiële steun van een aantal partners. ‘Daardoor kon de organisatie van The Hague Open niet voldoen aan de ambitie van de directie en het kwaliteitsniveau dat verwacht wordt van The Hague Open’, aldus Lomakina.

Beste ATP-challengertoernooi van de wereld

In 1993 werd het toernooi voor het eerst op Scheveningen georganiseerd. In 2006 werd The Hague Open – voorheen het Siemens Open – nog uitgeroepen tot beste ATP-challengertoernooi van de wereld. ‘Het is onze intentie om in 2020 weer de vereiste kwaliteit te kunnen bieden en sterker terug te keren midden in de Haagse zomer’, aldus een optimistische Lomakina.