Een Boeing 777-300 van KLM, met begeleiding van vier F-16’s, heeft boven Amsterdam gevlogen ter ere van de viering van honderd jaar Nederlandse luchtvaart. KLM-piloot én koning Willem-Alexander luidde het feestjaar vanaf de grond in bij het het filmmuseum Eye.

100 Jaar

De koning slaat een munt, de minister krijgt een postzegel. Deze donderdag begint de viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland met een evenement in het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

KLM, GKN Fokker en NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) bestaan dit jaar alle drie 100 jaar. Later dit jaar vieren ze ook nog eigen jubilea. Het accent van de viering ligt op verduurzaming van de luchtvaart. Studenten hebben voorstellen voor innovatie ingediend, het winnende idee wordt bekroond.

Medicals4Events mocht bij dit bijzondere evenement de medische hulpverlening verzorgen.